Hayalimdeki Dünya

Uygulama: Öğrencilere  “Nasıl bir dünyada yaşamak isterdiniz? Hayalinizdeki Dünya nasıl olurdu?” diye soru yöneltilir. Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerinden yönergeye uygun resim çizmeleri, diğer seviyelerdeki öğrencilerden de kompozisyon ya da şiir olarak kendilerini ifade etmeleri istenir. Çalışma tamamlandıktan sonra öğrenciler dörder/beşer gruplar halinde çalışmalarını arkadaşlarıyla paylaşırlar ve hayalindeki dünyayı arkadaşlarına anlatırlar.

Tüm seviyeler

40 dakika

Kağıt, kalem

Kendini tanıma ve ifade etme, bilişsel ve duygusal farkındalık, sosyal farkındalık, hedef belirleme, plan yapma, hayal etme, yaratıcılık.

Çocukların ihtiyaçlarını belirlemeleri ve bu  hedefler doğrultusunda planlama ve takip yapabilmelerini desteklemek. Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek ve çevresine dair farkındalık ve isteklerini belirlemek.