SANAT

Neden Önemlidir?

İyi Uygulamalar

Nedir?

Sanat, sosyo-duygusal gelişim ve toplum yararına öğrenim için öğrencilere pek çok fırsat sunar. Kendisinin ve başkalarının duygularının farkında olma, sorumluluk alma, karar verme ve problem çözme gibi becerilerin bireysel, kişiler arası ve işbirliğine dayalı aktiviteler ile birlikte gelişmesini sağlar. Ayrıca, sanat  bireylerin çevrelerindeki canlı, cansız varlıklara karşı duyarlı olma becerilerinin gelişmesine araç olur.

Neden Önemlidir?

Sanat yolu ile kişisel farkındalık ve sosyal farkındalık becerileri desteklenebilir, duygu farkındalığı çalışmaları yapılabilir. Problem çözme becerileri de Sanat yolu ile çeşitli yollarla teşvik edilebilir. Problem çözme sanatın ayrılmaz bir parçasıdır – öğrencilere yenilik yapma ve açık uçlu problemlere özgün çözümler bulma fırsatı verir. Çeşitli duyusal modlar, geleneksel ve elektronik medya ve araçlar ve bireysel ve grup deneyimleri kullanılarak çoklu çözümler oluşturmalarına fırsat sağlar.

İyi Uygulamalar