FEN BİLİMLERİ

Neden Önemlidir?

İyi Uygulamalar

Nedir?

Fen Bilimleri dersi öğrencilere bilimin bir düşünme yöntemi olduğunu vurgulamanın yanında, öğrencilerin bilim okur yazarı birer vatandaş olmalarını hedefleyen yapıda planlanmış bir derstir. Bilimsel bilgiyi araştırıp sorgulama becerisini içselleştirerek, yaşam boyu kullanmalarını sağlayacak becerilerin kazandırılmasını amaçlamaktadır. Bilimsel araştırma ve proje çalışmaları aracılığıyla öğrencilerin geçerli ve güvenilir kaynaklara erişme becerisi geliştirebilmeleri desteklenir. Bu sayede öğrencilerin sadece okul yaşantılarında değil, birer yetişkin olduklarında da kullanmaları beklenen analiz etme, yorumlama ve günlük hayat problemlerine çözüm bulma becerilerinin geliştirilmesi sağlanır.

Neden Önemlidir?

Fen Bilimleri dersleri öğrencilerin doğal dünyayı öğrenmeleri ve anlamalarını, bunun düşünsel zenginliği ile heyecanını yaşamalarını sağlar. Merak duygusu geliştirmenin yanı sıra, toplum ve çevre arasındaki karşılıklı etkileşimleri gözlemleyerek deneyim kazandıran bir içeriğe sahiptir. Öğrenciler fen bilimleri dersleri sayesinde sosyal, ekonomik ve etik değerleri, kişisel sağlık ve çevre sorunlarını fark ederler. Çevre sorunları ile ilgili sorumluluk alıp, etik değerler çerçevesinde bilinçli kararlar vermelerini sağlayacak beceriler kazanırlar.

İyi Uygulamalar