Tarıma Giriş ve Tarım Uygulama Metodları

Uygulama:

Tarım nedir ve bizim için önemi nedir? sorusu ile derse başlanır.

Tarımın geçmişten günümüze tüm medeniyetleri nasıl etkilediği ve uygulanan tarım yöntemlerinin günümüze ulaştığı nokta hakkında bilgi veren metin çalışmaları öğrencilere verilir. Hazırlık sürecinde her biri geleneksel ve modern  tarım yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur. Metinler, görseller ve videolar üzerinden desteklenir.

Öğrenciler gruplara ayrılır, her grup bir tarım yöntemini simgeler. Her yöntemin, özelliklerine dair olumlu- olumsuz- eksik kalan yönleri ve ekosistem ve çevre üzerindeki etkileri üzerine münazara formunda bir paylaşım yapılır. Tüm paylaşımlar sonrası tarımın geçmişten günümüze evrildiği hal ve sürdürülebilir tarım yönteminin hangisi olması gerektiğine dair ortak bir fikirde buluşulur.

11. Sınıf-Coğrafya Dersi Türkiye’de Tarım Ünitesi

16-17 (11. Sınıf)

70 dakika

Okuma metni, görsel ve videolar.

Öğrencilerin bu uygulama sonrasında ülkelerin gelişmişlik seviyeleri ile tarım yöntemleri arasındaki bağı anlamaları sağlanacağı gibi, sürdürülebilir tarım yöntemlerinde ülkemizin hangi aşamada olduğu üzerinde paylaşım yapmış olurlar.

Öğrencilerin, Dünyadaki  tarım uygulamaları hakkında bilgi sahibi olması ve  uygulanan yöntemlerin çevresel etkilerini, ürün verim kapasitesini anlamalarını sağlayıp, ülkemizdeki tarım politikaları üzerine düşünmelerini sağlamak.