Sanatçı Ne Hissediyor?

Uygulama: Öğretmen Fransız sanatçı Van Gogh’un son resmi olarak kabul edilen Kargalı Buğday Tarlası Tablosu hakkında bir belgesel hazırlar. Bu belgeseldeki müzik ve görüntüler sanatçını çalkantılı iç dünyasını yansıtan ve pekiştiren tarzda hazırlanmıştır. Öğrenciler bir yandan belgeseli izlerken diğer yandan öğretmenin anı dramatize eden yorumlarını dinlerler. Belgeselin sonunda öğrencilere nasıl hissettikleri sorulur. Ressamın çalışmayı yaparken nasıl hissetmiş olabileceği ve bu hisleriyle yaptığı resminde nasıl renkler ve fırça darbeleri kullanmış olabileceği tartışılır. Daha sonra öğrenciler resim kağıdı üzerine akrilik boya ile Van Gogh’un bu resminde ilham alarak ve tuşlu fırça darbeleri kullanarak bir resim çalışması yaparlar.

Okulöncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise

40 dakikalık 2 ders saati

Resim kağıdı, akrilik boya, fırça

Duygu farkındalığı.

Öğrencilerin sanat eserini analiz ederek sanatçının duygu ve düşüncelerini anlaması ve paralel duygu yoğunluğuyla çalışma üretmesi amaçlanır.