Romantik Dönem Bestecilerini Tanıma

Uygulama: Öğrencilere Beethoven’ın hayatını anlatan bir belgesel izletilir. Belgeselde klasik müziğe yenilik getirmemesi üzerine baskı gören Beethoven’ın buna rağmen zorluklarla mücadele etmesi, dönemin içerisinde kalmak yerine, dünya değişirken müziğin de değişmesi gerektiğini savunarak, zorluklarla nasıl mücadele ettiği anlatılır. Aynı zamanda 9. Senfoniyi besteleme sürecinde duyma yetisini kaybedip asla pes etmemesi, buna rağmen bestesini yapmak için neler yaşadığı, empati yapılarak işlenmiştir. Bu çalışmalar sonucunda öğrencilerin geliştirdikleri farkındalıkları çevreleri ile iletişime ve kendi süreçlerine yansıtmaları beklenir.

2. ve 3. Sınıflar

2 ders saati

Duygu Farkındalığı, Sosyal Farkındalık, Empati becerisi.

Dinlediği eserler yoluyla müzik kültürü edinir. İzlediği belgesel yoluyla empati becerisini geliştirir.