Rahatlatan Resim

Uygulama:

Öğrencilere aşağıdaki yönerge verilir:

“Mümkün olduğunca rahat bir şekilde oturun. Gözlerinizi kapatın. Burnunuzdan yavaşça, derin bir nefes alın. Nefesinizi yavaşça verin. Bir daha derin bir nefes alırken karnınızı şişirin ve hava ile doldurun. Şimdi bu havayı yavaşça boşaltın. Kollarınızı  rahat bırakın…. Başınızı rahat bırakın …. Boynunuzu…. Sırtınızı… Karnınızı…. Bacaklarınızı…. Ayaklarınızı rahat bırakın. Sanki çok uykunuz gelmiş de uykuya dalmak üzere imişsiniz gibi… Şimdi kendihizi tabiat içinde çok hoş bir yerde hayal edin. Bu bir deniz kıyısı olabilir, dere kenarı ya da dağlarda bir yer… Sizin bulunmaktan çok hoşlanabileceğiniz bir yer. Bu yeri gözünüzde canlandırın. Hava çok güzel ve siz bu yerdesiniz. Kendinize bu yerde bir yer beğenin ve ne yapmak istiyorsanız onu yaparken hayal edin. Bu yerin tadını çıkarın… Şimdi yine derin bir nefes alın ve gözlerinizi yavaşça açın.”

“Hiç konuşmadan önünüzdeki boya kalemlerini ve kağıdı alıp bu yerin resmini çizmeye çalışın. Tabii ki sizin hayalinizdeki kadar güzel çizemeyebilirsiniz ama bu resmin hayalinizde nasıl göründüğünü en iyi siz biliyorsunuz.”

Öğrenciler daha sonra resimleri arkadaşlarına gösterirler ve arzu ederlerse hayallerindeki yeri anlatabilirler.

Tüm seviyeler

40 dakika

Boya kalemleri ve kağıt. İstenirse müzik çalınabilir.

Duygu yönetimi, bilinçli farkındalık, öz farkındalık

Baş etme becerilerini geliştirmek