JMUN is Confident Akran Destek Programı

Uygulama: JMUN konferansı Birleşmiş Milletler yapısına uygun olarak katılımcıların tamamen İngilizce konuştukları, bildiri sunma, tartışma, fikir geliştirme gibi becerilerin uygulandığı resmi kuralların ve uygulamaların geçerli olduğu bir organizasyondur. Bu durum konferansa ilk defa delege olarak katılacak öğrencilerde çekingenlik, utangaçlık ve özgüven problemi gibi sorunlara neden olabilmektedir. Konferansta görevli mentor öğrenciler tarafından komitelerinde bu tür problemler yaşayan öğrencilere akran desteği sunulmaktadır. Mentorlar ve delegeler yaşanan problemleri birlikte değerlendirilerek nasıl daha olumlu seçimler yapılabileceği üzerinde çalışırlar.

İlk ve ortaokul öğrencilerinin katılacağı Junior Model United Nations etkinliği sırasında kullanılmaktadır.

JMUN Mentor takımı 10,11 ve 12. Sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır. Akran desteği konferansta delegelik yapacak 5-6-7. Sınıf öğrencilerine yöneliktir.

Mentor takımı başvuru ve mülakat sürecinden geçtikten sonra 4 oturumluk eğitimden geçmektedir. Sonrasında 3 gün süren JMUN konferansında görevlendirildikleri komitelerde görev yaparlar.

Sunum, video gösterimi, drama.

Öz farkındalık, empati, sosyal farkındalık, olumlu iletişim