İyi Dost Dilekleri

Uygulama:

Eğer uygulama sınıf ortamında gerçekleşecek ise öğrenciler çiftlere ayrılır. Aile üyeleri ile yapılmak istenirse yine kişiler ikili olarak eşleştirilir. Öğrencilere/ çocuğunuza bu uygulamada kendilerine ve başkalarına iyi dilekler gönderecekleri söyleyin. Ardından aşağıdaki talimatları verin:
“Gözlerinizi açık ya da kapalı tutabilirsiniz. Rahat bir pozisyonda oturun, isterseniz dik oturabilir ya da arkanıza yaslanabilirsiniz. Derin bir nefes alın ve yavaşça verin. Kendinize göndermek istediğiniz türden bir dilek düşünün. Kendinize barış, sevgi, cesaret, umut veya şans gönderebilirsiniz. Aklınızdan geçirdiğiniz bu iyi dileğin, her nefes alışınızda kalbinizin derinliklerine doğru indiğini hissedin ve yavaşça nefesinizi verin. Birkaç derin nefesten sonra gözlerinizi açabilirsiniz.”

“Şimdi partnerinizle/arkadaşınızla yüzleşebilirsiniz. Diz çöküp birbirinizin gözlerine bakabilir veya yere odaklanırken sadece karşılıklı oturabilirsiniz. Birbirinize söyleyeceğiniz türden bir dilek düşünün. Ardından birbirinizle iyi dileklerinizi paylaşın.”

“Şimdi partnerinizle/arkadaşınızla birlikte bir dakikanızı ayırın ve sevgiye ihtiyaç duyabilecek birine göndermek için iyi bir dilek düşünün. Bu bir büyükanne, büyükbaba, öğretmen veya ihtiyacı olan başka biri olabilir. Eğer sınıf ortamındaysanız iyi dileğinizi grupla paylaşmak için elinizi kaldırabilirsiniz. Bu etkinliği aile üyeleriyle birlikte yapıyorsanız iyi dileklerinizi bir kağıda yazıp onlara göz gezdirebilir, gerçekleştirebileceğiniz dilekleri düşünebilirsiniz.”

Oryantasyon sürecinde
Günlük ya da haftalık olarak
Okul gününün başında ya da sonunda
Aile üyeleri ile birlikte iken
Gergin, öfkeli ya da endişeli hissettiğinizde kullanılabilir.

İlkokul, Ortaokul

15-20 dakika

Öz-farkındalık, sosyal farkındalık, ilişki becerileri

Uyum sağlama ve iletişim becerilerini geliştirmek.