Fransız İhtilali Üzerine Çok Boyutlu Düşünmek

Uygulama: Öğrencilerle Fransız İhtilali konusunun temel bilgileri verildikten sonra ihtilalin farklı alanlara etkisi sanatta; Goya’nın “3 Mayıs 1808” tablosu ve Beethoven’in “eroica senfonisi” üzerinden değerlendirilir. Sonrasında öğrenciler “Fransız Devrimi’nin Dünya’nın dönüşümüne etkileri” başlıklı bir makale yazmaları istenir. Makaledeki temel amaç Fransız Devrimi’nin farklı alanlardaki etkilerini güncel kanıtlar ve geçerli argümanlar kullanarak değerlendirmektir. Öğrencilerden konu başlığı ile ilgili bir ya da daha fazla iddia , bu iddiayı destekleyecek kanıt ve gerekçeler sunmaları istenir.

8. Sınıf ön hazırlık ünitesi ( 20. yüzyılda Avrupa ) /Fransız İhtilali konusu

8. Sınıf

Öğrenciler bu çalışma ile argümantasyona dayalı yazma çalışması yaparlar. Bu çalışma ile öğrencilerin eleştirel düşünebilme ve iddialarını temellendirme becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Kişisel görüş ve düşüncelerini geçerli ve güvenilir kaynaklardan yararlanarak belirli bir argümanı destekleyecek  şekilde temellendirmek. Yaşanan geçmiş olayları güncel olaylarla bağlantılandırmak.