Başarı Etkinliği

Uygulama:

Başarı denince aklınıza ne geliyor? Sizin için başarı, başarılı olduğunuzu gösteren şey nedir? Burada yaşamımızın üç ana alanını düşünmenizi istiyoruz. Bu alanlar; benlik alanı, sosyal alan ve akademik alan.

Benlik alanı: Kişiliğinizi, hayatta sahip olmanın önemli olduğunu düşündüğünüz, sahip olduğunuz veya geliştirmeyi hedeflediğiniz kişisel özelliklerinizi içeriyor.

Sosyal alan: Aile, arkadaşlık, çevrenizdeki ilişkilerinizi ve çevrenizle sosyal temasınızı içeriyor.

Akademik alan: Hem okul hem de kariyer hedeflerinize yönelik hayatınızı kapsıyor.

Öğrencilerden iç içe geçmiş 4 çember çizmesi istenir. Bu çemberlerin merkezine kendilerini koymaları ve içten dışa doğru önemli olan alanları sıralaması istenir. Sonrasında da neden böyle bir sıralama yaptıkları ve bu alanların onlar için neleri ifade ettikleri yazmaları beklenir. Daha sonra her bir alanda sahip oldukları özellikle için kendilerine 1-10 arasında puan vermeleri istenir. Puan verdikten sonra kendilerini yeterli hissedip hissetmedikleri, yeterli değilse kaç puana çıkarmayı hedefledikleri ve bu gelişim için neler yapması gerektiği üzerine tartışılır.

Yıl boyunca her zaman

Lise