Akran Destek Programı

UygulamaLise yaşamı ve getirdiği farklı sorumluluklar, 9. sınıfa başlayan öğrencilerin okula uyum sürecini olumsuz etkilemekte, uyum sağlanana kadar geçen sürede akademik ve sosyal olarak kayıplar yaşanmasına sebep olmaktadır. Bu anlamda 9. Sınıf öğrencilerine en iyi desteği o sıralardan daha birkaç yıl önce geçmiş olan 12. Sınıf öğrencileri verebilirler. Lisede başarılı olmak, üniversite yolunda doğru adımlar atmak çok önemlidir. Bu anlamda çalışmanın kapsamı oldukça geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Lisede yaşam, sınavlar, sosyal hayat, devam devamsızlık, öğretmen ilişkileri, kariyer yol haritaları ve ders seçimleri gibi birçok alanda bilgi ve deneyim alışverişi gerçekleşmektedir. Akademik hayatı başarılı bir şekilde sürdürürken bir yandan da mutlu bir lise yaşamı geçirmek için nelere dikkat edilmesi gerektiği yine bu çalışmada gündem yapılmaktadır.

Lise yaşamına yeni başlayan 9. Sınıf öğrencilerine yıl boyunca uygulanabilir.

Mentorluk yapacak öğrenciler 12. Sınıflardan seçilmektedir. Akran desteği 9. Sınıf öğrencilerine yöneliktir.

Yıl Boyu

Öz farkındalık, empati, sosyal farkındalık, olumlu iletişim.

9. sınıfa başlayan öğrencilerin okula uyum sürecini kolaylaştırmak, akran ilişkilerini ve okula aidiyetlerini arttırmak. Daha önceki yıllarda benzer süreçlerden geçmiş olan öğrencilerin deneyimlerini aktararak ve olumlu ilişkiler geliştirerek liseye yeni katılan öğrencilere kapsayıcı tutum ve davranışlar sergilemelerini desteklemek.