SMART Hedef belirleme ve Plan Yapma Çalışmaları

Uygulama:

1. Oturum: Terapötik kartlar masanın üzerine yayılarak öğrencilerden şu anki akademik ve sosyal durumlarını temsil eden birer kart seçmeleri istenir. Bu seçim yapıldıktan sonra öğrenciler ellerindeki şablona yerleştirirler ve altına durumlarını anlatan ufak bir paragraf yazarlar. Ardından öğrencilerden birer tane de akademik ve sosyal hedeflerini simgeleyen kart seçmeleri istenir. Öğrenciler bunları seçtikten sonra aynı işleme devam ederler. Gönüllü öğrencilerden tüm bunları özetleyerek arkadaşlarıyla paylaşması istenir.

2. Oturum: öğrencilere bir önceki oturumda hazırladıkları şablonlar dağıtılır. Sunum üzerinden SMART hedef tanıtılır. Örneklerle konu pekiştirilir. Öğrencilerin kendi belirledikleri hedefleri SMART hedef olarak tekrar yazmaları istenir. Bu hedefe ulaşmak için Plan yapma şablonunu kullanarak plan hazırlamaları istenir.

10 yaş ve üzeri

40+40 dakika

Plan yapma şeması, SMART hedef açıklayıcı slayt gösterisi, Terapötik kartlar

Kendini tanıma, hedef belirleme, plan yapma, kendini değerlendirme, değişen durumlar karşısında yeni stratejiler geliştirebilme