Rahatlama Kutusu

Uygulama:

Öğrencilere kağıt dağıtılır.  Öğrencilerden ellerindeki kağıtlara stresli hissettikleri durumlarda, duygusal veya fiziksel olarak rahatlamalarına yardımcı olabilecek yollarla ilgili bir tavsiye yazmalarını istenir. Yazılan öneriler toplanıp sınıfta görünür bir yerde duran bir kutuya yerleştirilir. Her haftanın/ayın başında, kutunun içinden bir kağıt çekilir ve üzerinde yazan tavsiye öğrencilerle paylaşılır. Gerekirse sınıfa da asılabilir. Öğrenciler o hafta/ay çıkan tavsiyeyi denemeleri için teşvik edilir. Sonrasında da deneyimlerini, tavsiyenin onlara nasıl yardımcı olduğunu paylaşmaları istenir.

Ek olarak, öğrenciler stresli hissettiklerinde kutudan bir kağıt çekerek üzerindeki öneriyi uygulama konusunda teşvik edilebilir.

İlkokul, ortaokul

40 dakika + takip

Kağıt, kalem, kutu

Duygu yönetimi, duygu ifadesi