Nasıl Hissediyorum? - Ayna Projesi

Nasıl Hissediyorum? – Ayna Projesi

Uygulama: Öğretmen ve öğrenciler halıda çember şeklinde otururlar. Öğretmen öğrencilere o gün nasıl hissettiklerini, neler düşündüklerini sorar. Daha sonra öğrencilere aynalar dağıtılır. İçlerinde az önce konuşulan hisleri taşıyan öğrenciler, bu hislerin uzantısı olan yüz ifadelerine bakarlar. Yorgun hissettiğimizde gözlerimiz nasıldır, kızdığımızda kaşlarımız nasıl oluyor, ağlarken veya gülerken dudaklarımız nasıl şekil alıyor….? Sevincin rengi ne olabilir, kızgınlığın, üzüntünün, neşenin rengi ne olabilir…? Akıllarında bu sorular öğrenciler yüzlerini aynada incelerler. Önlerince resim kağıtları, pastel ve akrilik boyalarlar kendi protrelerini resmederler.

Okulöncesi ve İlkokul

40 dakikalık 1 ders saati

Resim kağıdı, akrilik boya, fırça

Öz farkındalık

Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini görsel sanatlar yolu ile ifade etmeleri amaçlanır.