Müziği Anlamlandırabilme

Uygulama: Derste öğrencilere çeşitli dönemlerden müzik eserleri dinletilir. Öğrencilerden dinledikleri eserlerle ilgili hissettikleri duyguları resimle ifade etmeleri istenir. Sade bir şekilde kurşun kalem ve kağıtla yapılan etkinlik sonrasında öğrenciler yaptıkları çizimleri sınıf ile paylaşırlar, eserlerin çağrıştırdığı duyguları arkadaşlarına açıklarlar. Bireysel olarak yapılabildiği gibi paylaşımlar sınıf mevcudu yüksek ise gruplar halinde de yapılabilir.

Yıl boyunca her zaman

2. ve 3. Sınıflar

1 Ders Saati

Empati, Duygu Farkındalığı, İlişki Becerileri.

Öğrencilerin müziği ve müzik aktivitelerini kullanarak, dinlediği eserleri yorumlayıp kağıda yansıtması beklenir. Her kendi duygularını fark etmesi dışında farklı bireylerin aynı müzikleri dinlediklerinde nasıl duygulara ulaşabileceğinin anlaşılması amaçlanmaktadır.