Enstrüman Yapımı (Marakas)

Uygulama: Öğretmen sınıfa farklı boyutlarda farklı malzemeler getirir. (Mercimek, nohut, toz şeker, köpük bardak, bant).  Köpük bardakların içine farklı malzemeler konur. Bu malzemelerin seslerinin farklı olmasına dikkat edilir. Her bardağa farklı bir şeyler konur ve her bardağın üzerine aynı bardaktan boş bir tane kapatılır ve bantlanır. Daha sonra bardakların içerisinde hangi malzemeler olduğu sallanarak tahmin edilir. Hangisinin sesi ince, hangisi daha kalın  olduğu hakkında konuşulur .Daha sonra bu marakaslar masaya konur ve çocuklar sırayla gelerek bu marakasları sallar ve içerisinde ne olabileceğini seslerine bakarak tanır. Daha sonra bu marakaslarla bir şarkı söylenip ritim tutulur.

Okul öncesi ve İlkokul

1 Ders saati

Yoga matı

Öz Düzenleme

Müzik ve ritim eşliğinde hareket edip, sesleri ayırt etmesini sağlar. Aynı zamanda küçük motor becerilerini de geliştirir.