Bireysel Öğretmen Görüşmeleri

Uygulama: Psikolojik destek ihtiyacı olan öğretmenlere ulaşabilmek ve okuldaki pdr rolü kağsamında destek verebilmek adına bir ihtiyaç analizi formu hazırlanarak her ay sonunda tüm okul çalışanlarına bu form gönderilir. Formda çalışmanın kapsamı ve amacının aktarılması, destek ihtiyacı duyup duymadıklarını işaretlemeleri istenir. Okulun yapısına göre hangi PDR uzmanından destek almak istediklerini seçmeleri istenebilir ya da uzman seçimi yaptırmadan PDR bölümü kendisi atama yapabilir.

Formları destek ihtiyacı olduğu yönünde dolduran çalışanlar ile iletişime geçilerek bireysel destek sağlanır. Gerekli görülmesi noktasında uzmana yönlendirme yapılabilir.

Eğitim yılı süresince uygulanır, her ay rutin olarak ihtiyaç formu gönderilir.

Tüm öğretmenler

Yıl boyuihtiyaca göre değişiklik göstermektedir.

Duygu farkındalığı, duygusal dayanıklılık, sosyal farkındalık, olumlu iletişim

Öğretmenlerin ruh sağlığını gözetmek ve ihtiyaca göre ruh sağlığı uzmanına yönlendirme yaparak önleyici hizmet vermek.