3 Adımda Nefes Alanı Çalışması

Uygulama:

Öğrenciler okul imkanları ve sınıf düzeni dahilinde bir sandalyeye ya da mindere otururlar. Rahat ama uyanık bir halde olmaları istenir. İsterlerse gözlerini kapatabilecekleri söylenir. Meditatif bir müzik açılır. Müzik sesinin öğretmenin sesini bastırmayacak yükseklikte olmasına dikkat edilir. Daha sonra 3 Adımda Nefes Alanı Pratiği öğrencilere sakin bir ses ile okunur ve uygulamaları istenir. Çalışma bittikten sonra öğrenciler ile deneyimleri paylaşılır.

Öğretmen ses kaydı yaparak öğrencilerle paylaşabilir ve bu pratiği gün içerisinde de kendi kendilerine tekrar etmeleri önerilebilir. Tekrarlanması durumunda daha çok fayda sağlayacak ve farkındalığı arttıracaktır.

Tüm seviyeler

20-30 dakika

Müzik aleti, (isteğe bağlı olarak) ses kayıt cihazı

Öz-farkındalık, duygu yönetimi