Yer Değiştirme Oyunu

Uygulama: Bir lider belirlenir ve oyuncular eşit sayıda ve denk kuvvette, oyun yerinin durumuna göre 30-40 cm uzaklıkta önceden belirtilen çizgi üzerinde karşılıklı yerleşir. Liderin verdiği komutla oyuncular bir hattan diğerine koşarak yer de­ğiştirirler. Hedefe önce ulaşan ve ilk durumuna gelen takım birincidir. Oyun ta­kımlara puan verilerek değerlendirilir. Oyun yalnız ayakta değil, değişik koşu türleri ile de başlatılarak dikkat, refleks, sürat ve beceri arttıracak tarzda da uygulana­bilir. Farklı koşma komutları verilerek (çömelme vaziyetinde, tek ayak üzerinde zıplayarak, eller ve ayaklarla dört ayak üzerinde koşarak koşma gibi…) verilerek oyun daha eğlenceli bir hale getirilebilinir.

Yıl boyunca her zaman

Okulöncesi ve İlkokul

40 dakika

İletişim becerileri, liderlik, işbirliği, takım ruhu, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, saygı, özgüven, farklılıkları takdir etme, grup aidiyeti.

Öğrencilerin fiziksel aktivitelerle takım ile işbirliğini sağlayıcı oyun kurmak.