Paralarla İşlem Yapıyoruz

Uygulama: Öğrenciler Bilinçli Tüketici ünitesinde bilinçli tüketici davranışlarını çalıştıktan sonra ailesiyle birlikte ihtiyaçlarını belirlerler, alışveriş listesi yaparlar. Öğrencilerle bir markete alışverişe gidilir. Öğrenciler ellerindeki ihtiyaç listesine yönelik evlerinin ihtiyaçlarını karşılarlar. Ürün alırken nelere dikkat edeceği ile ilgili sınıfta edindiği bilgileri kullanarak seçimlerini yapar, ödemesini yaparak fişini alır. Gezi sonrası sınıfta ihtiyaç listelerinde yer alan ürünlerle ilgili yaptıkları problemler oluştururlar. Birbirlerinin hazırladıkları problemleri çözerler.

3 ve 4. Sınıf- Paralar- Dört İşlem- Bilinçli Tüketicilik Teması

İlkokul

2 Ders + Gezi

Kağıt, kalem

Sosyal farkındalık, sorumluluk, iletişim.

Öğrencilerin Bilinçli Tüketicilik ünitesi bağlamında öğrendikleri tüketici becerilerini alışveriş yapmalarını gerektiren bir ortamda kullanmaları ve alışveriş sırasında ve sonrasında paralarla işlem yapma becerilerinin geliştirilmesi.