Çekme Elimden

UygulamaSınıf ikili gruplara ayrılır. Her gruptan bir kişinin eline bir yiyecek, kitap ya da nesne verilir. Diğerleri dışarı alınır. İçeriye tekrar girdiklerinde eşlerinin elindekini çekmeleri, kitap okuyanları rahatsız edecek şekilde davranmaları istenir. Ellerinden objesi çekilen çocuklar neler hissettiklerini anlatırlar. Nesneleri çekenler de aynı şekilde duygularını paylaşırlar. Karşı tarafın izni olmadan elinden birşey çekilmesinin iyi bir davranış olmadığı konusunda tartışma ortamı oluşturulur.

Kaynak:

Sosyal değerler, etik, zorbalık, problem çözme becerisi, başetme mekanizmalarını güçlendirme

Okulöncesi, İlkokul 1 ve 2. sınıf

20 dakika

Farklı nesneler, kitap

Öz-farkındalık, sosyal farkındalık, ilişki, becerileri, empati, kişisel alanlar, sınırlar, saygı

Problem çözme becerilerini geliştirmek