Beden Farkındalığı ve Bedenimizle İlişkimiz

UygulamaLisede yapılan rehberlik paylaşım derslerinde güzellik kavramı, bu kavramın toplum ve bireyler tarafından bir baskı aracına dönüştürülmesi, beden algısı, beden farkındalığı ve beden olumlama hareketi gibi kavramlar öğrencilere aktarılır. Popüler kültürün, sosyal medyanın ve güzellik kavramını kullanan ticari yapıların bizler üzerindeki etkileri tartışmaya açılır. Gerçek, tanınmış kişilerin yaşam hikayelerinden yola çıkılarak örnekler verilir. Öğrencilerin kendilerinin varsa bu konularda yaşadıklarını paylaşmaları sağlanır. Bu noktada kullandığımız dil, tutum ve davranışlarımız aracılığıyla çevremizdeki insanların beden algısını olumsuz etkileyebilme riskini fark ettirmek en önemli kazanımı olacaktır.

Zorbalık konusu işlendikten sonra daha ileri düzeylerde ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilir.

Lise

35-40 dakika

Powerpoint sunumu

Sosyal farkındalık, öz farkındalık, empati.

Olumlu beden algısı geliştirmek.