Altı Şapkalı Öğrenme Tekniği

Uygulama: Konuya uygun olarak 6 Şapkalı öğrenme tekniği öğretmenler tarafından uygulanır. Bu teknikte öğrencilere her renk şapkanın hangi anlama geldiği anlatılır. Sonrasında ele alınan konunun şapka renklerinde temalara göre farklı bakış açıları kullanarak değerlendirme yapması sağlanır. Bu sayede öğrenciler bir konuyu/durumu/olguyu farklı bakış açıları ile ele alma şansı elde eder.

K12

Bilişsel ve duygusal farkındalık, sosyal farkındalık, kendini tanıma, empati, sempati, farklı bakış açısı geliştirme.

Düşünme sürecine odaklanıp geliştirmek, yaratıcılığı cesaretlendirmek, paralel ve lateral düşünmeyi sağlamak, iletişimi iyileştirmek, karar verme sürecini hızlandırmak ve tartışmalardan kaçınmak.